HinderHjälpen

HinderHjälpen har nu startats upp, hade nu tänkt att skriva några rader om varför detta Community ens har startats upp, varför jag tycker det behövs i vår moderna värld.

Sanningen är att jag egentligen inte vill starta detta, man kanske undrar varför? Jo det är för att det är så förfärligt att det ska behövas ett Community som utbildar om sådant som redan borde ingå i en lärares grundutbildning. Man har alltid sagt ska du bli lärare? Det tar så oerhört lång tid, fem år minst för att ta lärarexamen. Men ändå så spenderas inte någonting av dessa hundratals timmar på någon utbildning om så extremt vanliga funktionshinder som Dyslexi eller ADHD. Men heregud nästan var femte barn lider av någon typ av läs- och skrivsvårighet.

Att jag är tvungen att skapa ett Community för att kunna utbilda om hur jobbigt det faktiskt är att ha dessa funktionshinder det är tragiskt rent ut sagt. Men jag ska göra mitt bästa och ska verkligen försöka så ett frö i varje lärare, ett frö av förståelse för dessa funktionshinder, inte bara för ADHD eller Dyslexi utan även många andra funktionshinder/och funktions- nedsättningar.

Jag arbetar just nu med att ta fram det material jag ska använda till mina föreläsningar och hoppas att kanske du kan bidra med dina erfarenheter. Jag hoppas verkligen på att få ihop ett bra material som enkelt ger en bra överblick om hur ett barns vardag ser ut när dem har Dyslexi eller ADHD. Jag kommer själv som dyslektiker ge min historia vidare med mina föreläsningar.

Men det jag tycker är det sjukaste av allt är att det fortfarande finns lärare där ute som behandlar de med funktionshinder som skit. Det var inte många år sedan jag själv satt där i skolbänken i första/andra klass och undrade varför läraren aldrig kunde acceptera mig, är det något fel på mig tänkte jag, varför spred min slöjdlärare att jag var dum i huvudet och varför var det alltid jag som hade gjort fel och aldrig mobbarna? Detta är frågor som jag plågades med som jag själv aldrig kunde svara på, därför man ska inte kunna svara på dem i min dåvarande ålder...

Jag startar detta projekt för att ge kraft åt dem som sitter i samma sits nu  som jag gjorde, jag vill ge min kraft för jag har lyckats. Jag hade aldrig några drömmar om att kunna få några bra betyg och verkligen inte i svenskan jag kunde ju knappt stava ett ord rätt och läsa inför klassen var rena mardrömmen. Men idag är det helt annorlunda, idag kan jag så otroligt mycket endast för att jag fick ett litet lyft i fjärde klass för då fick jag min första lärare som förstod mig. Sen trippade det på så tills jag nu kommit till gymnasiets andra år och gick ut med A i svenska första året efter att alltid haft E och till och med F varningar i åttonde klass.

Men det var inte så mycket som egentligen förändrats, jo man kan ju tycka att man kan förändras på kort tid. En sommar gjorde tydligen skillnaden så stor att jag kunde klättra upp till högsta betyg på endast ett år. Nej så var det ju inte riktigt, sanningen var bara att jag äntligen fått en lärare som inte såg mitt funktionshinder i huvud taget, han såg mig och han dömde mig efter hur jag presterade och inte efter att jag hade ett funktionshinder...

1 sep 2014