Om mig

HinderHjälpen: Info om mig

Jag heter Vincent Rankila och är 21 år gammal och jag är grundaren av hindershjälpen. Har alltid varit intresserad att föreläsa och ge min kunskap vidare, ända sen jag var barn har jag älskat att stå på scen och gick i teater i åtta år. Är involverad i många projekt inom datorspel och olika föreningar.

Meningen med företaget

HinderHjälpen för mig är ett sätt att nå ut till människor som kommer behöva kunskap om funktionshinder exempelvis dyslexi. Jag vet att mitt eget liv kunnat bli så otroligt mycket lättare om jag bara haft lärare som förstod mitt funktionshinder, därför vill jag ge både nya men även gamla lärare chansen till att utöka sin kunskap och vetskap om några av de vanligaste funktionshindren dyslexi och ADHD, för att sen kunna hjälpa barn lättare i skolan. 

Jag tror att med bara lite förståelse kommer man långt på vägen, det har i alla fall visat sig vara så i min resa och hoppas på att det även är så för många andra.

Speciallärare

Det är helt underbart att det finns olika typer av speciallärare som hjälper barn med funktionshinder att klara sina mål i skolan, det är även en sak för regeringen att satsa mycket pengar på för det är verkligen behövligt. Jag har dock fått den synen att speciallärarna endast ska vara det extra stöd eleverna får. Min mening är att varje lärare ska ha en bra grundutbildning om olika funktionshinder för att kunna stödja eleverna även dem, att ge allt till speciallärare är inget fungerande system. Vi måste ha en allmän förståelse oss de lärare som utbildar våra barn i samhället.

Min dröm

Det kanske verkar löjligt men min dröm är att varje barn/ungdom som har dyslexi/adhd ska kunna se tillbaka på sin barndom i skolan och le. Jag vill detta för att jag aldrig kunnat titta tillbaka på min skolbakgrund och kunnat le just detta för att vissa inte kunde acceptera mina funktionshinder. Min skolbakgrund var inte alls en positiv erfarenhet i alla fall inte grundskolan. Detta är ändå den tid vi ska ha som roligast vi ska inte behöva påverkas av den svåra värld vi lever i och verkligen inte behöva bli ner tryck av både lärare och andra elever bara för att man har ett funktionshinder. Det ska vara en tid i våra liv där allting är möjligt. 

Mina övriga intressen 

Jag är en eldsjäl inom spelbranchen. Ett av mina andra projek är Games4Freedom som ger ungdomar chansen att påverka till välgörenhet samtidigt som de spelar datorspel. Jag är också huvudarrangör för lajv-kampanjen The Hundred Kingdoms och är aktiv sponsor för olika spel-föreningar och communitys.

Vinst/donationer

Den vinst och de donerade pengarna som kommer in i företaget går till två saker. Först och främst går den till min överlvevand för att jag ska både kunna fortsätta med det jag gör med att sprida kunskapen om funktionshinder men också för att jag ska kunna leva på verksamheten. Jag kommer donera 10 % av all vinst till några noggrant valda organisationer som också engagerar sig i ämnena funktionsnedsättningar/funktionshinder.

Åsikter/övriga kommentarer